Specialist sinds 1981 2500 m2 showroom 10 jaar garantie 1 jaar niet-goed-geld-terug-garantie Nederlands fabrikaat Levering uit voorraad door heel Nederland

Een waterbed vullen: hoe doe je dat? En hoeveel water is nodig?

Een waterbed wordt gevuld met een speciale vulslang. U kunt voor het vullen van een waterbed geen tuinslang gebruiken zoals soms wel wordt gedacht. De speciale vulslang kan op de douche worden aangesloten worden om het waterbed op de juiste temperatuur te vullen. Een vulslang voor uw waterbed kunt u in onze webshop bestellen.

Met hoeveel water moet u het waterbed vullen?

De hoeveelheid water is afhankelijk van de afmetingen van het waterbed en de lengte en het gewicht van de gebruiker(s). Een richtlijn hierbij is dat u de bodem goed moet voelen als u in het midden van het bed zit. Als u gaat liggen dan mag u de bodem niet meer voelen.

Let op: een waterbed is al snel te vol gevuld. Dit is nadelig voor het ligcomfort en ook komt er te veel spanning op de lasnaden van het waterbed.

Voor het juist afvullen van een tweepersoons softside waterbed adviseren wij uit te gaan van de zwaarste gebruiker van het waterbed. Deze persoon moet wanneer hij (of zij) in het midden van het bed gaat zitten, volledig met zijn (of haar) billen de bodem raken.

Als hij (of zij) zich vervolgens langzaam achterover laat zakken, en met de schouderbladen het bed gaat voelen, dan pas moeten de billen loskomen van de bodem. Op deze manier is het waterbed goed afgevuld en kan het de lichaamscontouren soepel volgen.

Als bij zowel het zitten als het liggen de bodem niet of nauwelijks wordt gevoeld dan is het waterbed wat te vol en moet er water uit het waterbed.

Wanneer de bodem bij zowel het zitten als het liggen wordt gevoeld, dan zit er te weinig water in het waterbed. Ook moet de bodem niet gevoeld worden met de heup wanneer er op de zij wordt gedraaid. Als dat wel het geval is dan mag er wat water bijgevuld worden.

Een waterbed hoeft nadat deze op het juiste niveau is afgevuld later niet meer bijgevuld te worden.

Waterbed ontluchten?

Het kan zijn dat er lucht in het waterbed is gekomen door het bijvullen. Om die lucht uit het bed te verwijderen moet het waterbed ontlucht worden: klik hier voor een duidelijke uitleg (met filmpje) over het ontluchten van uw waterbed.

Geralateerde vragen: