Specialist sinds 1981 2500 m2 showroom 10 jaar garantie 1 jaar niet-goed-geld-terug-garantie Nederlands fabrikaat Levering uit voorraad door heel Nederland

Welk onderhoud vraagt een waterbed?

Een waterbed vraagt niet bijzonder veel onderhoud. Er zijn drie dingen die u af en toe moet doen om uw waterbed te onderhouden:

1. Waterconditionering

Aan het water moet elk half jaar een flacon waterbedden conditioner worden toegevoegd. Deze conditioner houdt het water in het watermatras schoon en fris en voorkomt groei van ongewenste bacteriën binnen in het watermatras. Het water in een watermatras hoeft dus niet regelmatig geheel ververst te worden, zoals sommige mensen wel denken.

2. Reiniging van de watermatras

De buitenkant van de watermatras zelf kunt u reinigen met speciale vinyl protector. Met deze reiniger in handige sprayflacon maakt u de buitenkant van de watermatras op milde wijze schoon en hygiënisch.

3. Waterbed ontluchten

Na verloop van tijd kan er wat lucht in het waterbed ontstaan. Wanneer dat het geval is hoort u het waterbed wat klotsen. Met een speciaal ontluchtingspompje kunt u die overtollige lucht heel eenvoudig uit het matras laten lopen.

Geralateerde vragen: