Softside waterbedden van Atlantic-kwaliteit

Het softside waterbed is de populairste variant van het waterbed. Atlantic levert verschillende softside waterbedden. Al onze softside waterbedden worden in eigen beheer in Nederland geproduceerd en geleverd met 7 of 10 jaar garantie.

Specialist sinds 1981 2500 m2 showroom 10 jaar garantie 1 jaar niet-goed-geld-terug-garantie Nederlands fabrikaat Levering uit voorraad door heel Nederland
Lagen

Een softside waterbed van Atlantic is altijd maatwerk

Een softside waterbed kan met recht een ‘slaapsysteem’ worden genoemd. Het is opgebouwd uit verschillende componenten:

 • Om te beginnen het watermatras, dat binnen de softside omranding rust op een vlakke bodemplaat.
 • Dat geheel ligt op de ‘plinten’ die samen een rechthoekige bak onder het bed vormen.
 • Tussen de plinten zorgen gewichtsverdelers voor verdere ondersteuning onder de bodemplaat.
 • Optioneel kan de bak worden voorzien van opbergladen.
 • Een 24 volt zwakstroom verwarmingselement regelt de temperatuur van het watermatras.
 • Een molton onderdeken zorg voor isolatie en een goed slaapklimaat.

Eenmaal in onze showroom zult u merken: een waterbed van Atlantic is altijd maatwerk. Voor ieder onderdeel van een softside waterbed kunt u verschillende keuzes maken, afhankelijk van uw voorkeuren qua slaapcomfort, afmetingen, instaphoogte, materialen en uiterlijk. En natuurlijk speelt ook uw budget een rol.

Uw keuzemogelijkheden

Wij gunnen u de beste nachtrust en nemen in onze showroom alle tijd om de opties met u door te nemen. Natuurlijk kunt u in onze winkel het comfort van onze softside waterbedden ook zelf ondervinden. Hier op onze website vertellen wij u echter graag al wat meer over de verschillende mogelijkheden en uitvoeringen.

Het Atlantic watermatras: het hart van uw softside waterbed

Atlantic levert ieder softside waterbed met haar eigen watermatrassen, ontwikkeld en geproduceerd in eigen beheer. Een Atlantic watermatras onderscheidt zich op belangrijke punten van goedkopere watermatrassen.

U herkent de hogere kwaliteit van Atlantic watermatrassen onder meer aan:

 • Het stabilisatiesysteem gebaseerd op siliconen (vijf stabilisaties beschikbaar)
 • De hoogwaardige afwerking van lasnaden: minimaal risico op lekken
 • Stevig vinyl van hoge kwaliteit voor lange levensduur en zorgeloos gebruik
 • Leverbaar in alle standaard maten, maar ook in ieder gewenst afwijkend formaat
 • Iedere Atlantic watermatras wordt geleverd met 7 of 10 jaar garantie
Softside

 De vijf gradaties in stabilisatie van uw watermatras

Atlantic watermatrassen werken niet met interne stabilisatiematten. Stabilisatiematten zijn namelijk het eerste onderdeel dat voor defecten kan zorgen. Atlantic heeft daarom bewust gekozen voor een stabilisatiesysteem gebaseerd op siliconen. Atlantic biedt vijf gradaties stabilisatie, die u in onze showroom natuurlijk allemaal kunt uitproberen:

 • Ongestabiliseerd – bewegingstijd 10-15 seconden
 • Half gestabiliseerd – bewegingstijd 7-8 seconden
 • Driekwart gestabiliseerd – bewegingstijd 3-4 seconden
 • Volledig gestabiliseerd – bewegingstijd 1-3 seconden
 • Super gestabiliseerd – bewegingstijd 1 seconde

De stabilisatie van een watermatras is erg afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Voor veel mensen is de volledig gestabiliseerde variant de prettigste.

Omranding

De softside omranding

Het softside waterbed ontleent zijn naam aan de zachte omranding: de afgeschuinde schuimranden waarbinnen het watermatras rust. Er zijn twee soorten softside waterbed omrandingen:

 • Bij losse schuimranden vormen vier in verstek op de bodemplaat bevestigde exemplaren samen de rechthoek of het vierkant waarbinnen het watermatras ligt.
 • Een doorlopende schuimrand is op voorhand als geheel geproduceerd mét een onderkant van schuim, en vormt zo een soort ‘bak’.

Bij beide softside systemen worden de bovenste en de onderste componenten van het waterbed omhuld met waterdicht maar ademend, bacterie-remmend kunstleer. Daarnaast biedt Atlantic ook uitvoeringen waarbij voor de onderste softside-rand een afwerking in verschillende stoffen en kleuren worden gekozen.

In onze Royal Class softside waterbedden ligt het softside systeem in een complete bak waarvan de randen naar keuze in hout, staal of kunststof kunnen worden uitgevoerd.

Omranding

Slimme softsides…

Onze softside schuimranden bestaan uit twee delen. Het bovenste deel is zachter dan het stevige onderste deel. Zo wordt de druk van het watermatras en uw gewicht op de best mogelijke manier verdeeld: naar beneden, in plaats van naar de zijkanten. De softside schuimranden van Atlantic gaan daardoor niet ‘wijken’, wat bij veel andere softside waterbedden na verloop van tijd wél gebeurt. Daarom krijgt u ook op de softside schuimranden van Atlantic 7 tot 10 jaar garantie. In de praktijk gaan de schuimranden echter makkelijk 15 tot 20 jaar mee.

De molton-onderdeken: een belangrijke factor in uw slaapcomfort

Omdat een waterbed van kunststof is gemaakt, is een goede molton-onderdeken een vereiste. Het grote pluspunt van een watermatras is dat het zich geheel vormt naar uw lichaam: de molton moet dit dan ook toelaten. Ook moet de molton de ingestelde temperatuur van het matras in de juiste mate doorgeven. Atlantic adviseert een molton-onderdeken van wol, omdat dit natuurlijke materiaal goed ademt, isoleert en transpiratievocht opneemt. Voor mensen met wolallergie zijn er ook anti-allergische, wasbare moltons voor waterbedden.

Molton
Verwarmingssysteem

Het verwarmingssysteem: uw waterbed (veilig) op temperatuur

Lekker warm in de winter, heerlijk koel in de zomer… een belangrijke reden waarom mensen voor een waterbed kiezen, is de regelbare temperatuur. Een speciaal verwarmingselement verwarmt het matras van uw waterbed. Atlantic ontwikkelde een uniek eigen verwarmingssysteem dat niet op 230 volt werkt, maar op zwakstroom van 24 volt.

De voordelen:

 • Veiligheid Een grote hoeveelheid water in directe nabijheid van een apparaat op 230 volt stroom is géén prettige combinatie, hoeveel veiligheden ook zijn ingebouwd. Dat was voor Atlantic dan ook de belangrijkste reden om een eigen systeem op 24 volt zwakstroom te ontwikkelen.
 • Duurzaamheid Verwarmingselementen op 230 volt kunnen doorbranden, met als mogelijke gevolgen kortsluiting, schade aan uw watermatras of erger. Helaas komt het vaker voor dan u denkt. Met het 24 volt zwakstroom systeem van Atlantic is dit soort schade uitgesloten.
 • Zuinig in stroomverbruik Ons verwarmingssysteem op 24 volt zwakstroom verbruikt veel minder stroom dan een systeem op 230 volt. De energiekosten voor het verwarmen van een 2-persoons waterbed bedragen gemiddeld niet meer dan € 75 per jaar. Met een verwarmingselement op 230 volt moet u rekenen op € 150 tot € 250 per jaar.

De onderbouw: mooi en degelijk

De onderbouw heeft twee functies: hij verdeelt het gewicht van het watermatras en bepaalt de hoogte van het bed. Atlantic softside waterbedden hebben een vlakke bodemplaat die rust op een onderbouw van gewichtsverdelers en omringende plinten. Deze onderbouw kan in verschillende hoogtes worden uitgevoerd, zodat we altijd de voor u meest prettige instaphoogte kunnen realiseren. De plinten bepalen in belangrijke mate het uiterlijk van uw waterbed. U kunt bij Atlantic dan ook kiezen uit verschillende kleuren plinten.

Omranding
Steunen
Bodemplaat
Rand

Opties: hoofdborden, instapverlichting, ladensets

Hoofdbord

Hoofdborden
Al onze softside waterbedden kunnen worden voorzien van een hoofdbord. U heeft daarbij de keuze uit tal van materialen en kleuren.

Instap verlichting

Instapverlichting
De instapverlichting langs de onderrand van het waterbed werkt met een bewegingssensor: u heeft licht zodra u een been naast het bed zet.

Ladenset

Ladensets
Bedladensets bieden u praktische extra bergruimte in de slaapkamer. Deze ladensets zijn er in verschillende uitvoeringen en afmetingen.

Onze softside waterbed productlijnen

Atlantic heeft drie softside waterbed productlijnen ontwikkeld: Comfort Class, Standard Class en Royal Class.

Atlantic Comfort Class

Aantrekkelijk geprijsd softside waterbed van Atlantic kwaliteit

Met ons softside waterbed Comfort Class zijn we erin geslaagd de bekende Atlantic-kwaliteit te waarborgen tegen een aantrekkelijke prijs. De voor de Comfort Class beschikbare watermatrassen zijn exact dezelfde als die van onze luxere uitvoeringen Standard Class en Royal Class. U krijgt dan ook 7 jaar garantie op dit waterbed.

standard class

Atlantic Standard Class

Geef uw softside waterbed een persoonlijke touch

Het Standard Class softside waterbed geeft u meer keuzes in afwerking en uiterlijk. Qua instaphoogte biedt de Standard Class meer mogelijkheden en voor de softside onderranden kunt u kiezen uit verschillende stoffen en kleuren. U krijgt 10 jaar garantie op ons Standard Class softside waterbed.

standard class

Atlantic Royal Class

Ons topsegment softside waterbed

Het Royal Class softside waterbed is de topper uit ons assortiment én in de markt. In dit model ligt het watermatras in een op maat gemaakte schuimbak met een bodem van 2 cm schuim in plaats van een houten bodemplaat. De schuimbak wordt ondersteund door stalen profielen. Het Royal Class waterbed biedt u alle comfort van de Comfort Class en Standard Class, gecombineerd met een luxe uitstraling en strakke vormgeving.

Royal class

De Atlantic Classes in een oogopslag

Bij Atlantic kunt u uw softside waterbed helemaal naar eigen smaak en wensen samenstellen en opbouwen. Afmetingen, instaphoogte, kleuren, materialen, plint, hoofdbord: u bepaalt het allemaal zelf. En natuurlijk adviseren wij u daarin graag in onze showroom.

Comfort ClassStandard ClassRoyal Class
Atlantic kwaliteit watermatras
Omruil-garantie6 maanden1 jaar1 jaar
Geld-terug-garantieN.v.t.1 jaar1 jaar
Algemene garantie (meer info)7 jaar10 jaar10 jaar
Bezorging en installatie
AfmetingenBreedtes: 180/200 | Lengtes: 200/210Alle breedtes en lengtesAlle breedtes en lengtes
Beschikbare instaphoogtes40 en 50 cm30-70 cm30-70 cm
Beschikbare stabilisaties555
Molton (wol of anti-allergisch)
BladmoltonBij een bladmolton is alleen het bovenste deel (het 'blad') gemaakt van isolerend materiaal. Bij een volledige molton loopt dit materiaal ook door in de randen van de de molton.
VolledigVolledig
Schuimranden en bodemplaatVier schuimprofielenVier schuimprofielenSchuimbak uit één geheel
Atlantic 24 volt verwarmingssysteemStandaard uitvoeringLuxe uitvoeringLuxe uitvoering
Afwerking onderrand softside systeemAdemend kunstleerVerschillende stoffen en kleurenBaksysteem in staal, hout of kunststof
PlintenVerschillende kleurenVerschillende kleurenVerschillende kleuren
Inclusief onderhoudstartset
HoofdbordOptioneelOptioneelOptioneel
InstapverlichtingOptioneelOptioneelOptioneel
LadensetsOptioneelOptioneelOptioneel

Onze unieke omruil- of geld-terug-garantie

Een waterbed is een belangrijke investering – en wij willen dat u daar 100% tevreden over bent. Daarom biedt Atlantic een unieke garantie. Bent u niet helemaal tevreden? Dan kunt u tot een jaar na aankoopdatum uw bed retourneren, waarbij Atlantic u een vervangend gelijkwaardig product aanbiedt of u het grootste deel van het aankoopbedrag teruggeeft. Informeer naar de voorwaarden in onze winkel!

Niet goed geld terug.

De persoonlijke service van een specialist

Het opzetten van een waterbed is niet ingewikkeld en u krijgt van ons een duidelijke uitleg. Maar desgewenst kunnen wij bij bezorging ook de installate voor u verzorgen. U ontvangt bij uw Atlantic waterbed bovendien een onderhoudsstartset. Daarnaast kunt u bij ons een abonnement afsluiten voor periodieke toezending van onderhoudsmaterialen zoals conditioner en vinylreiniger.

Mocht er ooit onverhoopt iets aan uw bed mankeren, dan staan wij natuurlijk ook voor u klaar. Als familiebedrijf met een aantal vaste medewerkers kennen wij al onze klanten bij naam: wij geloven nog in ‘ouderwetse’, persoonlijke service.

Goed om te weten…

 • Onze softside waterbedden zijn in alle standaard maten verkrijgbaar, maar kunnen ook op maat in alle gewenste afwijkende afmetingen worden geproduceerd.
 • Wilt u op een waterbed slapen, maar uw partner niet – of andersom? Atlantic levert ook 2-persoons bedden die bestaan uit een combinatie van watermatras en gewoon matras.
 • U wilt wel allebei op een waterbed slapen, maar heeft ieder zo uw eigen specifieke wensen? Dan kan een waterbed duo systeem een goed idee zijn.

Mocht er ooit onverhoopt iets aan uw bed mankeren, dan staan wij natuurlijk ook voor u klaar. Als familiebedrijf met een aantal vaste medewerkers kennen wij al onze bij naam: wij geloven nog in ‘ouderwetse’, persoonlijke service.

Gewoon bed en waterbed combi

Bezoek onze showroom!

In onze waterbeddenwinkel in Wijchen (bij Nijmegen) adviseren wij u graag over de meest geschikte oplossing. Wilt u een gratis en vrijblijvende analyse van uw persoonlijke slaapprofiel op basis van onze MatrassenScan? Bel of mail dan even voor een afspraak: we maken graag tijd voor u.

 

U vindt Atlantic Waterbedden aan de Stationslaan 32, 6602 BP Wijchen
Telefoon: 024 64 22 114 | E-mail ons