Waterbed duo systeem?
Soms de oplossing, maar niet altijd nodig.

Zoveel mensen, zoveel wensen... Dat geldt ook voor waterbedden. Ook als u beiden graag op een waterbed slaapt, kunnen er toch redenen zijn om niet voor een mono-watermatras te kiezen. Een waterbed duo systeem biedt dan uitkomst.

Specialist sinds 1981 2500 m2 showroom 10 jaar garantie 1 jaar niet-goed-geld-terug-garantie Nederlands fabrikaat Levering uit voorraad door heel Nederland

Wat is een waterbed duo systeem?

In de regel heeft een tweepersoons waterbed een watermatras uit één stuk, een zogeheten mono-watermatras. Een waterbed duo systeem is echter een tweepersoons waterbed waarin de partners ieder hun eigen watermatras hebben. Duo waterbedden zijn het meest gangbaar als softside waterbedden.

Duo systeem

Verschillende waterbed duo systemen

Er zijn verschillende manieren om de matrassen in een waterbed duo systeem van elkaar te scheiden.

 • Duo waterbed zonder scheiding
  De watermatrassen hebben één rechte kant waarmee ze binnen de softside schuimomranding tegen elkaar liggen.
 • Duo waterbed met rechte scheiding
  Ook in dit waterbed duo systeem hebben de matrassen één rechte kant, maar tussen de matrassen wordt een opstaande schuimrand geplaatst. Die scheiding zorgt voor extra isolatie.
 • Duo waterbed met schuine scheiding
  Beide matrassen hebben rondom een schuine rand, vergelijkbaar met een tweepersoons watermatras uit één stuk. Tussen de matrassen ligt een geschuinde schuimrand. Beide watermatrassen liggen zo in een eigen ‘kuip’ en zijn daardoor qua temperatuur en beweging helemaal onafhankelijk.

Wanneer kiest u voor een duo waterbed?

De drie belangrijkste redenen om te kiezen voor een duo waterbed met twee aparte watermatrassen:

 • Persoonlijke voorkeur in stabilisatie
  Watermatrassen kennen verschillende gradaties van stabilisatie. Atlantic levert watermatrassen met stabilisatie op basis van siliconen in vijf gradaties. Sommige mensen genieten van het lichte nadeinen van een watermatras, andere mensen willen graag zo snel mogelijk stil liggen. Als die persoonlijke voorkeuren ver uit elkaar liggen, kunt u kiezen voor een tweepersoons waterbed met twee aparte, verschillend gestabiliseerde watermatrassen.
 • Persoonlijke voorkeur in temperatuur
  Een van de belangrijke comfortvoordelen van een waterbed is de regelbare temperatuur. In de winter stapt u in een heerlijk warm bed, terwijl u in de zomer aangenaam koel slaapt. Maar ieder persoon heeft zijn of haar eigen persoonlijke ‘interne thermostaat’. In een waterbed duo systeem hebben de aparte watermatrassen ieder hun eigen verwarmingselement. Zo kunt u ieder uw eigen voorkeurstemperatuur instellen.
 • Verschillen in lichaamsgewicht
  In een goed, modern tweepersoons waterbed zoals dat van Atlantic merkt u het niet of nauwelijks als uw partner ’s nachts beweegt of in of uit bed stapt. Maar bij grote verschillen in lichaamsgewicht kan dat wel gebeuren. In dat geval biedt een waterbed duo systeem uitkomst. We praten dan wel van een fors gewichtsverschil: vanaf 50 kilo.
Waterbed

Goed om te weten: een duo waterbed is niet altijd nodig

Veel waterbeddenwinkels adviseren u al gauw een waterbed duo systeem. Waarom? Omdat dat duurder is dan een mono waterbed: er valt dus meer aan te verdienen.

Maar bij Atlantic adviseren we u in úw belang. In het algemeen geldt: hoe groter de watermatras, hoe hoger het slaapcomfort. Het comfort van een mono-matras is dus in de regel hoger dan dat van een duo waterbed systeem. Wij adviseren u dan ook alleen een waterbed duo systeem als daar prangende redenen voor zijn.

Wist u bijvoorbeeld dat u eenvoudig een termperatuurverschil tot wel twee graden kunt bereiken, simpelweg door het verwarmingselement aan de zijkant onder het watermatras te leggen, in plaats van in het midden? Een eenvoudige maatregel waardoor u zich de kosten bespaart van een duurder duo waterbed en een extra verwarmingselement.

Bezoek onze showroom!

In onze waterbeddenwinkel in Wijchen (bij Nijmegen) adviseren wij u graag over de meest geschikte oplossing. Wilt u een gratis en vrijblijvende analyse van uw persoonlijke slaapprofiel op basis van onze MatrassenScan? Bel of mail dan even voor een afspraak: we maken graag tijd voor u.

 

U vindt Atlantic Waterbedden aan de Stationslaan 32, 6602 BP Wijchen
Telefoon: 024 64 22 114 | E-mail ons