Waarom zoveel mensen richting Nijmegen rijden voor een waterbed...

Atlantic Waterbedden in Wijchen bij Nijmegen:
dé waterbedspecialist

Al sinds 1981 levert Atlantic vanuit Wijchen (vlak bij Nijmegen) waterbedden door heel Nederland. Atlantic Waterbedden is dan ook een begrip in omgeving Nijmegen, niet in de laatste plaats door het karakteristieke winkelpand aan de Stationslaan in Wijchen.

Specialist sinds 1981 2500 m2 showroom 10 jaar garantie 1 jaar niet-goed-geld-terug-garantie Nederlands fabrikaat Levering uit voorraad door heel Nederland

Het begon allemaal met de rug van Hans…

In 1979 importeerde Hans Schraven, oprichter van Atlantic Waterbedden, zijn eerste watermatras vanuit Amerika. Niet voor een klant, maar voor zichzelf. Hans had in die tijd namelijk aanhoudende rugklachten. Zijn huisarts, die net in Amerika was geweest, adviseerde hem een waterbed aan te schaffen.

‘De Waterbedden Centrale’

Die allereerste watermatras én Hans’ enthousiasme over wat hij nog steeds ‘zijn beste plekje op aarde’ noemt, legden de kiem voor Atlantic Waterbedden. Hij begon vrienden en kennissen aan waterbedden te helpen en opende in 1981 in Wijchen zijn eerste winkel: ‘De Waterbedden Centrale’.

Van import naar eigen productie

Al snel wilde Hans, ondernemer in hart en nieren, méér dan alleen import van waterbedden. Hij wilde meer onafhankelijkheid, meer kwaliteit en sneller kunnen leveren. Daarom startte hij onder de merknaam ‘Atlantic’ de fabricage van zijn eigen waterbeddenlijn. Die merknaam werd later ook de bedrijfsnaam. Het succes bleef niet onopgemerkt door andere waterbeddenleveranciers en een heus dealernetwerk was een volgende stap.

Een goede buur…

Omdat Atlantic Waterbedden al snel uit haar jasje groeide, opende Hans een eigen winkelpand aan de Edisonstraat in Wijchen. Hij bleef echter zoeken naar mogelijkheden om verder uit te breiden. Een stuk grond aan de rand van het winkelcentrum van Wijchen bood die mogelijkheid, maar was te groot voor één waterbeddenwinkel. Hans zocht contact met andere woonwinkels en sloot een mooie huurovereenkomst met Leen Bakker, waarvoor hij naast zijn eigen pand nóg een winkelpand liet bouwen.

De ‘MatrassenScan’, een unieke vinding

In het pand aan de Stationslaan in Wijchen staat ook de MatrassenScan, Hans’ eigen vinding waarmee hij en zijn team van iedere klant het persoonlijk slaapprofiel kunnen analyseren. In de MatrassenScan is drie jaar onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd en dat werpt nog iedere dag z’n vruchten af. Niet alleen voor klanten van Atlantic overigens: ook andere beddenfabrikanten maken regelmatig gebruik van deze in Wijchen ontwikkelde innovatie.

Kwaliteit voorop – ook ná levering

Hans’ enthousiasme, drang naar vernieuwing en geloof in samenwerking en kwaliteit kenmerken ook Atlantic als bedrijf en het team erachter. Inmiddels genieten duizenden Nederlanders van een gezonde nachtrust op een waterbed, boxspring of ander slaapsysteem van Atlantic. In een markt waar veel (online) prijsvechters gaan voor de ‘snelle verkoop’, staat Atlantic garant voor kwaliteit, professioneel advies en topservice – ook ná levering en installatie.